Reiki - de Oorsprong

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki wordt omschreven als universele levensenergie. De energie die door alle levende wezens stroomt en in het hele universum in overvloed aanwezig is. Jouw welzijn en zelfhelend vermogen wordt bevorderd als je ervoor zorgt dat de stroom van levensenergie vrij door je lichaam heen stroomt.

 

Het doel van Reiki is: de gezonde stroom van levensenergie bevorderen en/of terugbrengen. 

 

Reiki behoort tot de energetische geneeswijzen. Een mens is meer dan alleen een lichaam. Naast het lichamelijke zijn er nog meer niveaus die onderling met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. 

 

De 4 meest besproken niveaus:

- het Lichamelijke niveau

- het Emotionele niveau

- het Mentale niveau

- het Spirituele niveau

Energie verstoring

Een verstoring op 1 van deze niveau's heeft invloed op een ander niveau en kan hierdoor problemen of zelfs ziektes veroorzaken. Denk aan bepaalde overtuigingen. Deze hebben invloed op het mentale niveau. 

 

Heel simpel: je voelt jezelf niet goed genoeg. Je kunt jezelf niet accepteren in wie je bent. Dit komt ergens vandaan. Je kunt dit bewust of onbewust in je jeugd hebben meegekregen. Deze overtuiging kan een probleem op emotioneel niveau veroorzaken. 

Emoties die hun weg niet kunnen vinden, slaan we op in ons lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat je lichamelijke problemen ervaart, bijvoorbeeld je maag. Pak je je maagprobleem aan op lichamelijk niveau, dan zal de oorsprong van de klacht niet worden aangepakt. Met maagtabletten blijf je de klacht onderdrukken. Tevens bestaat er een risico dat er op andere plaatsen klachten zullen ontstaan. 

Reiki spreekt je zelfhelend vermogen aan bij de kern er werkt door op alle niveaus.

  

Sommige mensen kwakkelen tijden achter elkaar met lichamelijke ongemakken; is de ene kwaal net voorbij, ontstaat er weer een andere. Dit kan veroorzaakt worden door disharmonie binnen de verschillend lagen / niveau's. Reiki zorgt voor balans op alle niveau's beginnend bij degene die het meest belangrijk is.

 

Bij fysieke klachten of ongemakken kan Reiki plaatselijk gegeven worden; dit bevordert het herstel en geeft verlichting. Reiki werkt ondersteunend en bevorderend in elk genezingsproces, maar is geen vervanging van een dokter of arts. 

Reiki kan zeker gegeven worden tijdens de zwangerschap en/of bevorderend werken bij een zwangerschapswens.

Rust en Balans, jouw eigen energie straalt door naar jouw ongeboren kindje

Holistische benadering

Bij Reiki wordt gewerkt met een holistische benadering. 

Er wordt uitgegaan van de mens in zijn geheel: Lichaam, Geest en Ziel.

 

Reiki geeft rust, ontspanning, en bevordert een goede doorstroming in jouw energiecentra. Reiki brengt je in verbinding met jezelf en heeft een positief effect op je zelfvertrouwen. 

 

Terugkomend op Reiki tijdens de zwangerschap:
De helende stroom van universele levensenergie en onvoorwaarlijke liefde bevordert het welzijn van moeder en kind. Je komt opnieuw / op de diepere lagen in verbinding met jezelf, wat ook de verbinding met je aankomend kindje zal bevorderen. 

 

Maak kennis met wat Reiki voor jouw kan betekenen en maak een afspraak:
info@inner-zelf.nl of bel: 06-41 98 5678.

 

Op naar een vitaal en bewust leven!

 

Geef Liefde, Ontvang Liefde, Deel in Liefde

Wil je meer weten over onze chakra's en aura, lees dan hier. (volgt!)


Reiki tijdens de zwangerschap laat jouw energie doorstromen, geeft jouw moed en vertrouwen en laat jouw liefde voelen